© 2023 by UNITINNO. Proudly created with Wix.com

DAZU STUDY HALL

四川盐源泸沽湖达祖小学

YAN YUAN, SICHUAN

​四川盐源

2010

PROJECT DATA

​项目指标

SYSTEM

New Bud Composite System

 

COMPLETION DATE

2010.8

CONSTRUCTION PERIOD

Superstructure 14 days

Foundation & landscape 24 days

TOTAL FLOOR AREA

260 sqm. (Indoor 215 sqm, Canopy 45 sqm.)

CAPACITY

2 classrooms, 1 multi-function room and 1 reading place

COMFORT

A full insulated envelope, optimised daylight and ventilation

EQUIPMENT

Wind turbine (1Kw), LED Lighting

EARTHQUAKE RESISTANCE

(Mercalli Intensity Scale) Degree X

PROJECT TEAM

​项目团队

ARCHITECT

Zhu Jingxiang, Nelson Tam, Xia Heng

TECHINICAL SUPPORT

Liu Zhen, Zhou Yi, Liu Yu, Ding Mingsheng, Chen Xiaoguo, Ou Wannian, Huang Yinwu, Leo Zhang, Thomas Huang, Stephen Ma, Wong Soeng Ming, Simon Liu

PROJECT ASSISTANT

Peng Qiang, Kam Ka Man, Chan Tsz Ling

MANUFACTURER

3 factories (SZ), 1 factory (CD)

BUILDER

Yahgee Modular House Corporation Ltd., Chengdu Division

HELPER

30 volunteers from Hong Kong, Mainland of China, students and teachers of Dazu Primary School, villagers of Dazu Mukua Village

A research team led by Prof. Zhu Jingxiang of the School of Architecture at The Chinese University of Hong Kong (CUHK) has developed an advanced architectural system for the construction of the New Bud Study Hall in Sichuan this summer, based on the experience of building the first New Bud Primary School at Xiasi village in Sichuan’s Jiange County, The new Study Hall is built to outperform the first New Bud Primary school in energy efficiency and space design, while retaining critical distinguishing features of the first school, such as earthquake resistance, durability and a short construction time of only two weeks. The new Study Hall is located in a remote minority village, Dazu, a hilly region of an altitude of 2,600 m on the border of Sichuan Province.

The design is a compact single - storey building housing three classrooms and a reading space, without wasting the precise 260 sq. meter space on corridors. Each room has distinct proportions and orientation in order to give its users a clear sense of location when inside. The classrooms are divided by translucent partition walls without keep out noise but allow light to enter. The Study Hall is abundant in scenic views of the nearby Lugu Lake and the village fabric. A simple timber-trellis cladding design allows the Study Hall to fit into the vernacular of the village while reducing the consumption of the raw timber required to build such a space.